My View

Mijn affiniteit voor keramiek begint met het proces dat zich afspeelt vanaf het moment dat ik een stuk klei in mijn handen krijg. Vanaf dat moment wordt ik uitgedaagd een sculptuur tot stand te brengen, waarin ik tijdens het opbouwen een innerlijk gesprek met mezelf voer. In dat gesprek met mijzelf wordt bepaald welke richting ik op wil en welke ideeën, gevoelens en gedachten daarin een rol spelen. Ik laat mij eerst meevoeren door het materiaal (dat mijn grootste inspiratiebron is) en daarna komen mijn ideeën, gevoelens en gedachten pas aan bod. Cultuur vind ik een boeiend aspect, daarin haal ik ook vaak mijn inspiratie uit. De diversiteit aan mensen met daarin hun culturele waarden spreekt mij aan. Verder vind ik dieren in hun specifieke gedrag en hun overlevingskracht erg interessant.

De drijfveer in mijn creaties is gebaseerd op organische aspecten. De vloeiende elementen van organische aspecten inspireren mij dan ook en is vaak als terugkoppeling in mijn werk te zien.
De schoonheid van organische vormen combineer ik vaak met een luguber aspect. Het contrast daarvan geeft verschillende emoties weer;  men kan zich er wel in vinden, het werk raakt mensen, er is herkenning vanuit eigen ervaringen of men heeft er niets mee, omdat mijn werk hen choqueert . Mijn kracht is om het originele ambacht  in mijn werk te laten zien. Deze manier van werken past ook goed op mijn visie. Ik hecht veel waarde aan het originele ambacht!

De kernelementen mens, natuur, leven en dood zijn in mijn werk kernbegrippen. Balans en contrast zijn de fundamenten in mijn werk. Het materiaal glas voegt een extra dimensie toe aan mijn sculpturen. De kwetsbaarheid en transparantie van het materiaal glas is een mooie toevoeging op mijn werken. Ook hout en rubber zijn materialen die ik gebruik om kracht te geven aan mijn sculpturen. De beschilderingen op mijn beelden zorgen voor een tweede laag, waarin ik op een gedetailleerde wijze uiting kan geven van mijn creativiteit. 

Het doel van mijn kunstwerken is de wereld een kijk te geven van elementen uit het leven waar ik zelf nog geen weet van heb. Het proces van ontwikkelen is een constante zoektocht naar mijzelf. Het eindresultaat geeft mij geregeld nieuwe inzichten over het leven en mijzelf, het proces van begin tot eind is een steeds terugkerende leerproces. 
Het werken met de vier elementen aarde, water, lucht en vuur is voor mij steeds weer een uitdaging om mijzelf steeds te blijven ontwikkelen. Ik wil in mijn werk grenzen verleggen, de ongekende mogelijkheden van klei steeds opnieuw ontdekken, en zo unieke sculpturen creëren.